Finom mézeskalács
2004.08.06. 16:45
25 dkg mézet és 5 dkg vajat langyosits meg!Egy másik edénybe tegyél 3 egész tojást,10 dkg porcukrot,1 evőkanál fahéjat,1 kávéskanál szegfűszeget és 2 dkg szalalkálit.Turmixgéppel jól dolgozd össze,majd öntsd bele a langyos mézbe.Újból dolgozd össze,majd gyúrj bele kézzel 60dkg simalisztet.Takard le,és pihentesd szobahőmérsékleten 1 napig.Nyújtsd kb.2-4 mm vékonyra,formázd,tedd alufóliával bélelt sütőlemezre.Tetejét felvert egész tojással kend besütés előtt vagy után,hogy szép fényes legyen.Forró sütőben süsd mogyoróbarnára(kb.4 perc).A készre sütött tészta lezárt fóliában sokáig eláll.Ha kiszárad,dobozba téve egy kis tálban vizet mellérakva felpuhul.A vizbe lehet tenni egy kis fahéjat,szegfűszeget.Díszitő cukormáz:1 tojásfehérjéhez annyi jól átszitált porcukrot tegyél,hogy összekeverve jó sűrű legyen.Habverővel nem szabad keverni!!!
|